Opdrachtgevers & Artikelen

 

Flair Libelle Viva Margriet Natuurmonumenten
Buitenleven Zomer bries Intens Vriendin Mijn geheim
Citynessams StartValue Hitkrant Djoser Consumentenbond
La fontaine CBS Pica Whiplash stichting Nederland Interim places

 

 

In 2003 studeerde ik af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Het was mijn droom om kinderboeken te schrijven en te illustreren. Dat is deels gelukt, want in 2009 kwam mijn eerste kinderboek - ‘Tim, Fleur en Wolkje’ – uit bij uitgeverij Borre Educatief bv als onderdeel van de Borre leesclub. Zelf geschreven en door Siri Hol geïllustreerd.

Om mij verder te verdiepen in het medialandschap ben ik de studie Media & Journalistiek gaan volgen aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Na mijn afstuderen kwam ik als tekstschrijver te werken bij Royal HaskoningDHV. Daarnaast ging mijn hart uit naar het creatieve schrijven. In 2010 begon ik als freelance journalist te schrijven voor het tijdschrift Vriendin. Hier ontdekte ik de kracht van het levensverhaal. Ik raakte steeds meer bedreven in het interviewen en sloot mij bij steeds meer tijdschriften aan, zoals: Viva, Flair, Margriet en Mijn Geheim. Ook ben ik mij gaan verdiepen in de wereld van planten, tuinen en duurzaamheid voor het tijdschrift Buitenleven. Sinds 2020 maak ik voor Buitenleven de vaste rubriek Mix, waarin ik aandacht geef aan duurzame producten en bijzondere eetlocaties.

Het schrijven van human interest verhalen doe ik nog steeds met veel plezier voor verschillende magazines. Daarnaast heb ik in opdracht of als vaste medewerker voor verschillende bedrijven gewerkt. Zo heb ik als journalist in opdracht gewerkt voor Natuurmonumenten en Interim Places. Voor het Centraal Bureau voor de Statistiek heb ik als veldinterviewer informatie verzameld voor onderzoek. Op de marketingafdeling van reisorganisatie Djoser heb ik een jaar gewerkt als (eind)redacteur voor het Djoser magazine en verschillende reisbrochures.Waar ik onder andere schreef over Costa Rica en Nepal.

Van 2015 tot 2019 schreef ik de rubriek ‘Mijn beste koop’ in de Consumentengids van de Consumentenbond. Daarnaast heb ik als (eind)redacteur met de afdeling Publicaties samengewerkt aan een project rond internetbeveiliging. Hieruit is de minigids Veiligonline gekomen, waarvoor ik de volgende artikelen heb geschreven: interviews met Jan de Hoop, Marit van Bohemen en Marlayne sahupala, een artikel over oplichting op Marktplaats en een artikel over ransomware.

Ik ben vast van plan om in de toekomst een kinderboek te schrijven waar ik ook de illustraties bij maak – mijn half uitgewerkte verhalen liggen al op de plank – maar op dit moment ligt mijn focus op schrijven, redigeren en interviewen voor tijdschriften en bedrijven. Ik wil graag bijzondere verhalen vertellen en de boodschap van een bedrijf helder en krachtig op papier zetten.

 

 

 

 

 

 

 

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.